Ιστορία επιτυχίας

Ορφέα, είσαι η έμπνευση μας!

Ο Ορφέας ήταν μια “επείγουσα” περίπτωση για τη LuvMi, δεν θέλαμε να τον αφήσουμε να περιμένει το επόμενο event μας με όλες τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις λόγω covid 19. Ήταν πολύ δυστυχισμένος στο καταφύγιο, στο κλουβί του καταπιεζόταν από τα άλλα σκυλιά, ήταν συνεχώς θλιμμένος και δεν διεκδικούσε τίποτα, μόνο χωνόταν στην αγκαλιά των εθελοντών με κάθε ευκαιρία και ζητουσε αγάπη.

Ο Ορφέας είχε βρεθεί δεμένος σε ένα δέντρο με ένα μπολ ξηρα τροφή δίπλα του όταν ήταν ενός έτους. Κατέληξε στο καταφύγιο όπου έμεινε για 3 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων κάποια σκυλιά υιοθετήθηκαν, κανένας όμως δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ γι’ αυτόν κι ας ήταν φοβερά γλυκός και υπάκουος.Κάπως έτσι αποφασίσαμε να μεσολαβήσουμε και τον βγάλαμε από το καταφύγιο.

Τον έξέτασε ο κτηνίατρος μας, οι αιματολογικές του εξετάσεις έδειξαν ότι ήταν υγιέστατος, ακολούθησε ομοιοπαθητική θεραπεία για να ξεπεράσει τον πολύχρονο εγκλεισμό του, έφαγε καλά και πολύ, πήρε βιταμίνες και συμπληρώματα να δυναμώσει, πήγε μεγάλες βόλτες, κοινωνικοποιηθηκε, ομόρφυνε ακόμα περισσότερο, απέκτησε αυτοπεποίθηση και άρχισε να ανοίγεται και να ξεδιπλώνει τον υπέροχο χαρακτήρα του.

Και τότε, όπως το περιμέναμε, μας τον ζήτησαν πολλοί. “Σφάχτηκαν παλικάρια στην ποδιά του Ορφέα” και προσφέρθηκαν να τον υιοθετήσουν. Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς, όμως τον δώσαμε στην οικογένεια που αξιολογήσαμε ότι ταιριάζει περισσότερο στην προσωπικότητα και την ιδιοσυγκρασία του. Τα 4 μέλη της καινούριας του οικογένειας παρακολούθησαν 2 σεμινάρια από θετικό εκπαιδευτή της ομάδας μας για να καταλάβουν πως έπρεπε να φερθούν στον νέο τους σκύλο και του έδωσαν τον χρόνο που χρειαζόταν για να νιώσει ασφαλής και να δεθεί μαζί τους. Είχαν την έμπρακτη υποστήριξη μας και όλες τις συμβουλές και τη βοήθεια που χρειάστηκαν κατά το πρώτο διάστημα της προσαρμογής του.

Ξέραμε ότι δεν θα τους έπαιρνε πολύ χρόνο για να δεθούν και να γίνουν αχώριστοι…Πολύ γρήγορα ήταν όλοι πανευτυχείς. Ο Ορφέας δεν είναι πια μόνος και θλιμμένος στο κλουβί του, τώρα ζει με την οικογένεια του και είναι αυτός καλά κι εμείς καλύτερα!

Αποστολή εξετελέσθη 🙂 Ολοταχώς για την επόμενη!!