Συχνές Ερωτήσεις

Όταν υιοθετήσετε σκύλο από τη LuvMi σώζετε έναν σκύλο που αλλιώς θα περάσει τη ζωή του σε ένα κλουβί. Παράλληλα, σας δίνουμε την ευκαιρία να βρείτε τον σκύλο που ταιριάζει σε εσάς και στον τρόπο ζωής σας.
Όλοι μας οι σκύλοι έχουν βγει από το καταφύγιο και φιλοξενούνται, επομένως έχουν ήδη προσαρμοστεί στη ζωή σε ένα σπίτι. Δουλεύουμε κάθε φορά με ένα συγκεκριμένο αριθμό σκύλων, παρατηρούμε τους διαφορετικούς τους χαρακτήρες και διακρίνουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του καθενός, αντιμετωπίζοντας τυχόν θέματα συμπεριφοράς που προκλήθηκαν από τον εγκλεισμό τους, με τη βοήθεια της ομοιοπαθητικής, της θετικής εκπαίδευσης και της σωστής κοινωνικοποίησης.
Όλα μας τα ζώα έχουν εξεταστεί από κτηνίατρο, είναι στειρωμένα, τσιπαρισμένα, έχουν πρόσφατες αιματολογικές εξετάσεις και ειναι εμβολιασμενα.
Αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι η οποιαδήποτε ξαφνική αλλαγή στο περιβάλλον και στον τρόπο ζωής του σκύλου μπορεί να του προκαλέσει φόβο και ανασφάλεια και γι’ αυτό προετοιμάζουμε τους σκύλους μας, έτσι ώστε η μετάβαση στο παντοτινό τους σπίτι να είναι ομαλή και ανώδυνη.
Η LuvMi δημιουργήθηκε για να εξασφαλίσει σε κάθε σκύλο καταφυγίου αγάπη και οικογένεια και σε κάθε φιλόζωο έναν πιστό σύντροφο.

Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν ότι οι σκύλοι μας προορίζονται για κατοικίδια εντός σπιτιού αποκλειστικά.
Κατά την υιοθεσία, θα πρέπει να παρίστανται όλα τα μέλη της οικογένειας.
Πρέπει να υπογραφεί ένα απολύτως δεσμευτικό συμβόλαιο υιοθεσίας.
Η ανάδοχη οικογένεια πρέπει να μας επιτρέψει, βάσει συμβολαίου, να επισκεπτόμαστε το χώρο τους μια φορά στους 2 μήνες κατά το 1ο έτος και μια φορά το χρόνο από εκεί και πέρα.
Στην περίπτωση που η ανάδοχη οικογένεια αδυνατεί να κρατήσει τον σκύλο που υιοθέτησε, πρέπει να συμφωνήσει ότι θα τον επιστρέψει στη LuvMi και δεν θα προσπαθήσει να τον δώσει αλλού.

Οι σκύλοι μας είναι όλοι ενήλικοι. Οι υιοθεσίες των μικρών και τόσο χαριτωμένων κουταβιών συχνά στηρίζονται στην παρόρμηση, και γι αυτό συχνά τα επιστρέφουν ή τα εγκαταλείπουν όταν ενηλικιωθούν, με τη δικαιολογία ότι δεν είχαν καταλάβει πόση δουλειά και φροντίδα χρειαζόταν ή γιατί το τελικό μέγεθος του σκύλου τους δεν ήταν αυτό που είχαν φανταστεί..

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα όταν υιοθετείς ένα ενήλικο σκύλο είναι ότι ξέρεις τί σκύλο παίρνεις σπίτι. Έχεις μια πολύ καλή εικόνα για το επίπεδο ενέργειας του σκύλου, την προσωπικότητα και τις πιθανές ιδιοτροπίες του. Εμείς ζητάμε ανθρώπους συνειδητοποιημένους που, όταν θα έρθουν να υιοθετήσουν ένα σκύλο, αντιλαμβάνονται ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη ενός πλάσματος με το οποίο στο εξής θα συμβιώσουν και θα συμπορευτούν. Επομένως, θα πρέπει να υπάρχει πλήρης συμφωνία χαρακτήρων και ιδιοσυγκρασίας.

Εμείς σας προτείνουμε ολόψυχα να πάτε σε κάποιο καταφύγιο. Μακάρι όποιος σκέφτεται να πάρει σκύλο, να πέρναγε από μερικά καταφύγια πριν καταλήξει. Στην πραγματικότητα όμως, η πλειοψηφία των Ελλήνων, εν αντιθέσει με τους πολίτες άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, αντί να πάει να σώσει έναν σκύλο από ένα καταφύγιο, θα πάει σε ένα pet shop και θα αγοράσει ένα “καθαρόαιμο” κουτάβι ράτσας. Οι λόγοι είναι πολλοί: Τα περισσοτερα καταφύγια βρίσκονται εκτός αστικού ιστού και είναι δύσκολα προσβάσιμα. Υπάρχει η προκατάληψη ότι οι σκύλοι των καταφυγίων είναι όλα άρρωστοι ή επιθετικοί. Και, το σημαντικότερο, στη χώρα μας δεν υπάρχει κουλτούρα υιοθεσιών, ειδικά ενήλικων σκύλων.

Εμείς όμως, που ξέρουμε τι διαμάντια κρύβονται μέσα στα κλουβιά των καταφυγίων, πιστεύουμε ότι όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πρέπει να πάει το βουνό στον Μωάμεθ. Πιστεύουμε, επίσης, ότι αν έρθετε σε ένα από τα pop-up events μας και δείτε τους σκύλους μας, δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε. Kι αν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν είστε έτοιμοι να υιοθετήσετε, σίγουρα θα αποκτήσετε μια φρέσκια, διαφορετική άποψη για το τί εστί σκύλος καταφυγίου. Και ίσως, όταν θα είστε έτοιμοι, να πάτε επί τόπου σε ένα καταφύγιο να βρείτε τον δικό σας σκύλο. Ή ίσως έρθετε στο επόμενο event μας.

Βέβαια – όλοι οι σκύλοι που προωθούμε μέσα από τα events μας είναι στειρωμένοι. Αυτό απαλλάσσει τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες από τα έξοδα και την διαδικασία, ενώ συγχρόνως διασφαλίζει ότι οι σκύλοι μας δεν θα συμβάλλουν στην αύξηση των ανεπιθύμητων αδέσποτων στην ευρύτερη περιοχή.

Ναι, μπορεί. Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση δεν έχει να κάνει τόσο με το μέγεθός του σκύλου ή τα τετραγωνικά του διαμερίσματος, όσο με το χαρακτήρα του σκύλου και τον τρόπο ζωής του υποψήφιου αναδόχου.

Πολλοί μεγαλόσωμοι σκύλοι έχουν λιγότερη ενέργεια από τους μικρόσωμους και χρειάζονται λιγότερα τετραγωνικά για να εκτονωθούν. Υπάρχουν μικροσκοπικοί σκύλοι που χρειάζονται πολλές ώρες σωματικής δραστηριότητας και μεγαλόσωμοι σκύλοι που απολαμβάνουν απλά να αράζουν με τις ώρες στο χαλί. Ο σκύλος σας θα είναι πολύ πιο ευτυχισμένος αν ζείτε iσε διαμέρισμα και βγαίνετε μια – δυο βόλτες την ημέρα μαζί, παρά αν τον έχετε όλη μέρα να βαριέται μόνος του στον κήπο μιας μονοκατοικίας. Σημασία, επομένως, δεν έχει το μέγεθος ενός σπιτιού, αλλά ο χρόνος που είμαστε διατεθειμένοι να αφιερώνουμε στον σκύλο μας.

Ο μεγαλόσωμος σκύλος μπορεί να ζήσει άνετα σε διαμέρισμα, αρκεί να έχετε τον χρόνο για καθημερινές, τακτικές βόλτες και να υπάρχουν οι υποδομές στην περιοχή όπου ζείτε για να εκτονώνεται κάποιες φορές σε έναν περιφραγμένο χώρο (π.χ. Πάρκo για σκύλους ή αθλητικές εγκαταστάσεις) όπου θα μπορεί να τρέξει, να κυνηγήσει ένα μπαλάκι και να κάνει γνωριμίες – κάτι που χρειάζονται όλοι οι σκύλοι ανεξαρτήτως μεγέθους.

O νέος είναι ωραίος μα… ο παλιός είναι αλλιώς!

Οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν σκέφτονται να υιοθετήσουν έναν σκύλο, σκέφτονται έναν ηλικιακά μικρό σκύλο, τις πιο πολλες φορές ένα κουτάβι. Ωστόσο, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία σκύλοι, είναι απλώς μεγαλύτερης ηλικίας… κουτάβια, γιατί οι σκύλοι μένουν για πάντα παιδιά, έτοιμα να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Οι μεγαλύτερης ηλικίας σκύλοι παρουσιάζουν σημαντικά πλεονεκτήματα ως προς την υιοθεσία τους.

Αρχικά, ο χαρακτήρας τους έχει διαμορφωθεί, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αν οι προσωπικότητες σας ταιριάξουν, αυτό είναι, δεν θα εμφανιστούν ποτέ σύννεφα στη σχέση σας. Επίσης η ανάπτυξη τους έχει ολοκληρωθεί και το μέγεθος τους δεν πρόκειται να μεταβληθεί, δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Οι μεγαλύτεροι σκύλοι έχουν αποβάλει τις «κακές» συνήθειες των κουταβιών: Δεν θα σε δαγκώσουν για να παίξουν, δεν θα προκαλέσουν ζημιές, δεν θα λερώσουν στο σπίτι και συνήθως έχουν αποβάλει το άγχος του αποχωρισμού και τους είναι πιο εύκολο να μένουν μόνοι τους τις ώρες που λείπετε. Οι μεγαλύτεροι ηλικιακά σκύλοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, στειρωθεί και τσιπαριστει, γεγονός που μειώνει σημαντικά τα έξοδα για όποιον τους υιοθετήσει. Τέλος, επειδή συνήθως έχουν ζήσει δύσκολα παιδικά χρόνια, μπορούν να εκτιμήσουν την αγάπη και την στοργή, δείχνοντας πιο εύκολα την ευγνωμοσύνη τους.

Όταν λοιπόν σκέφτεστε να υιοθετήσετε έναν σκύλο, θυμηθείτε ότι η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο, αυτό που μετράει είναι να βρείτε το ιδανικό σας ταίρι.

Ασφαλώς και μπορείτε… αλλά όχι αμέσως. Πρέπει να προηγηθούν 2 στάδια:
Μέσα σε 24 ώρες από την ώρα που θα εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας, θα έρθουμε στο σπίτι σας για να βεβαιωθούμε ότι είναι ασφαλές για τον νέο σας σκύλο.
Με την λήξη του event μας, θα πρέπει να παρακολουθήσετε 2 σεμινάρια από τους θετικούς εκπαιδευτές μας. Με αυτό τον τρόπο, θέλουμε να σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες, τις οδηγίες και τα εφόδια, ώστε να καταλάβετε τον σκύλο σας, τις ανάγκες και τις αντιδράσεις του πριν πάτε σπίτι. Δεν είναι εύκολο να αποκωδικοποιήσετε τον σκύλο σας, ούτε κι αυτός εσάς. Οι εκπαιδευτές μας θα σας δώσουν τις βάσεις για να επικοινωνήσετε μαζί του με τη γλώσσα που ο σκύλος καταλαβαίνει, έτσι ώστε να προσαρμοστείτε και οι δυό εύκολα στη καινούρια σας πραγματικότητα.

Όταν πάτε σπίτι με τον νέο σας σκύλο, θα εφαρμόσετε ότι ακριβώς θα έχετε μάθει στο σεμινάριο που θα έχει προηγηθεί. Το μόνο που χρειάζεται είναι να του δώσετε φαγητό, νερό, μερικές λιχουδιές και ένα χώρο να ηρεμήσει. Θέλει λίγο χρόνο μέχρι να συνειδητοποιήσει πόσο συναρπαστικό είναι το μέλλον που τον περιμένει!

Στη συνέχεια, αν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα συμπεριφοράς ή κάποια απορία, μην διστάζετε να επικοινωνείτε μαζί μας (είναι δωρεάν!), και επίσης, αν το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεχίσετε την εκπαίδευση του σκύλου σας με έναν από τους εκπαιδευτές μας, σε ειδική χαμηλή τιμή. Άλλωστε, κατά τον πρώτο χρόνο, θα σας επισκεπτόμαστε μια φορά στους δύο μήνες και θα βλέπουμε την πρόοδο της σχέσης σας με το σκύλο σας.

Πρέπει να θυμάστε ότι: οι σκύλοι που υιοθετούνται χρειάζονται 3 ημέρες για να τους φύγει το στρες, 3 εβδομάδες για να μάθουν τη ρουτίνα σας και 3 μηνες για να αρχίσουν να νιώθουν σαν στο σπιτι τους. Δώστε τους αυτόν τον χρόνο!

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να απευθυνθούν σε ένα καταφύγιο ή σε μιά οργάνωση αν μιλήσουν με κάποιον που έχει πάει ήδη κι είναι ευχαριστημένος. Γι’ αυτό η επόμενη “αποστολή” σας είναι να αφήσετε τον κόσμο να δει τον υπέροχο σκύλο σας και να τους πείτε από πού τον πήρατε!

Μετά και από αυτό το στάδιο… σας ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτον!