Γνωρίστε τον Βύρωνα, έναν σκύλο που διαρκώς μας εκπλήσσει! Ο Βύρωνας είναι 3 χρονών και 25 κιλά. Είναι στειρωμένος, τσιπαρισμένος, εμβολιασμένος και έχει κάνει πλήρη αιματολογικό έλεγχο.

Η ιστορία του είναι ιδιαίτερα συγκινητική. Βρέθηκε να κυκλοφορεί ελεύθερος με ένα σύρμα πλεγμένο στον λαιμό του από το οποίο κρεμόταν μια αλυσίδα. Προφανώς, κάπου ήταν δεμένος και ξέφυγε. Ευτυχώς! Στο καταφύγιο παρέμεινε για έξι μήνες. Ήταν πάντα ήρεμος, σοβαρός και θλιμμένος, χωρίς όμως να απομακρυνθεί από τους ανθρώπους, δεν έχασε την πίστη του σε αυτούς.

Μέσα από τη συνεργασία της LuvMi με τη Φιλοζωική Δράση Εθελοντών Αγίας Μαρίνας Κορωπίου, ο Βύρωνας πήγε σε προσωρινό σπίτι φιλοξενίας, ώσπου να υιοθετηθεί. Από την πρώτη στιγμή που πήγε στο σπίτι της φιλοξενίας του ήταν πολύ υπάκουος και δεν δημιουργησε ποτέ κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, στην αρχή δεν μπορούσε να ελέγξει τον φόβο του για την άγνωστη γειτονιά στην οποία βρέθηκε και δίσταζε να βγει στον δρόμο ακόμα και για την καθημερινή του βόλτα. Τις πρώτες μέρες, με το που έβγαινε, ήθελε να γυρίσει σπίτι αμέσως. Με τη θετική εκπαίδευση ξεπερνά τον φόβο και τις αναστολές του και βελτιώνεται διαρκώς.

Τώρα πλέον απολαμβάνει μεγάλες διαδρομές, χαίρεται και ζει τη κάθε στιγμή. Δεν τραβάει ποτέ στη βόλτα, είναι πολύ γλυκός, χαδιάρης και έχει ανάγκη την ανθρώπινη επαφή. Διακριτικός στο σπίτι, δεν λερώνει και δεν κάνει ζημιές. Δεν τον πειράζει να μένει μόνος του όταν χρειάζεται, ειδικά όταν έχει ένα από τα αγαπημένα του κόκκαλα για συντροφιά.

Μπορεί να μοιάζει στην εμφάνιση με τίγρης… αλλά έχει την ιδιοσυγκρασία ενός συνεσταλμένου κουταβιού!

DOG ADOPTION APPLICATION