Γνωρίστε τον Βύρωνα, τον σκύλο με τα πιο εκφραστικά μάτια (!) που διαρκώς μας εκπλήσσει! Ο Βύρωνας είναι 3.5 χρονών και 25 κιλά. Είναι στειρωμένος, τσιπαρισμένος, εμβολιασμένος και έχει κάνει πλήρη αιματολογικό έλεγχο.

Η ιστορία του αλλά και η εξέλιξη του μας συγκινούν πολύ. Βρέθηκε να κυκλοφορεί αδύναμος και εξαντλημένος, με ένα σύρμα πλεγμένο σφιχτά στον λαιμό του από το οποίο κρεμόταν μια αλυσίδα. Προφανώς, ήταν κάπου μόνιμα δεμένος για καιρό (ίσως από κουτάβι) και κατάφερε να ξεφύγει. Στο καταφύγιο παρέμεινε για έξι μήνες. ‘Ηταν πάντα ήρεμος, σοβαρός και θλιμμένος στο κλουβί του, επιφυλακτικός και μετρημένος με τους περισσότερους ανθρώπους.

Όταν συνεργαστήκαμε με τη Φιλοζωική Δράση Εθελοντών Αγίας Μαρίνας Κορωπίου, μεταφέραμε τον Βύρωνα σε προσωρινό σπίτι φιλοξενίας, για να του βρούμε την δική του οικογένεια. Από την πρώτη στιγμή που πήγε στο σπίτι της φιλοξενίας του ήταν πολύ υπάκουος, καθαρός και ήσυχος, δεν δημιουργησε ποτέ κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, στην αρχή δεν μπορούσε να ελέγξει το άγχος του για την άγνωστη γειτονιά στην οποία βρέθηκε και δίσταζε να βγει στον δρόμο ακόμα και για την καθημερινή του βόλτα. Τον πρώτο καιρό, με το που έβγαινε, ήθελε να γυρίσει σπίτι αμέσως. Με τη θετική εκπαίδευση και την ομοιοπαθητική ξεπέρασε τον φόβο και τις αναστολές του και ανοίχτηκε στον κόσμο. Τώρα είναι ένας χαρούμενος σκύλος που απολαμβάνει μεγάλες βόλτες, χαίρεται και ζει τη κάθε στιγμή.

Δεν τραβάει ποτέ στον δρόμο, δεν μαλώνει με άλλους σκύλους ή γάτες, είναι πολύ γλυκός, χαδιάρης και αποζητά την ανθρώπινη επαφή. Είναι πολύ διακριτικός στο σπίτι, δεν λερώνει και δεν κάνει ζημιές. Δεν τον πειράζει να μένει μόνος του όταν χρειάζεται, ειδικά όταν έχει ένα από τα αγαπημένα του κόκκαλα για συντροφιά.

Είναι πολύ τρυφερός, ανθρωποκεντρικός, με μεγάλη συναισθηματική νοημοσύνη… κι ας μοιάζει στην εμφάνιση με τίγρης!